Vetiver

Verkoopprijs € 60,67

Prijs met Account € 45,50


Bestellen via

info@mikor-oil.nl

Vetiver


Werkingen, fysiek:

Antiseptisch, zweetdrijvend, spijsverteringbevorderend, zenuwsterkend. Tegen parasieten en insekten. Vetiver is een goede ondersteuning bij krampen, het kalmeert en werkt voor versterking van je immuunsysteem. Het is ook een mooie olie om je huid te verbeteren. Bijvoorbeeld bij Acne, veroudering of vermoeidheid van de huid en zelfs bij pigmentproblemen zoals Vitiligo, maar ook bij snijwonden. Bij spierreuma en artritis zijn ook goede resultaten gemeten.


Specifieke therapeutische werking:

Maag- en darmklachten, gebrek aan eetlust. Oude, vermoeide, droge en/of geïrriteerde huid.


Werkingen, geestelijk/psychisch:

Regenererend, opbouwend, erotiserend. Zinnenprikkelend in massage olie. Vetiver is één van de beste oliën met een sterk aardende werking. Het werkt als een natuurlijke rustgever en verlicht stress en ondersteunt bij het herstel van trauma’s en shock.


Specifieke therapeutische werking:

Hevige nervositeit, stress, ‘ontworteld’ zijn, depressie in het kraambed.


Psychologisch Geurtype:

Vetiver olie brengt de mens in verbinding met de krachten van de aarde, waaruit hij regeneratie en versterking ervaart. Voor wereldvreemde fantasten die het contact met de werkelijkheid hebben verloren een ideale olie. Zij brengt ons weer sterk in verbinding met ons eigen lichaam en onze seksualiteit. Dit gebeurt op een rustige aardgebonden wijze.

Vetiver helpt je dieper geworteld te raken in het leven, voor meer houvast. Sommige mensen ervaren veel stress en hun energie raakt erg verdeeld door de vele prioriteiten, vriendschappen en aktiviteiten. Deze olie zorgt voor een diepere connectie met wat je voelt en denkt, waardoor je meer zelfbewust wordt en de wortel van een emotioneel probleem duidelijker ziet.

Je pijn wordt zichtbaar en je durft het recht in de ogen te kijken. Heling en verlichting komt als je de pijn kunt aangaan en kunt voelen tot het loslaat. Met deze essentiële olie voel je gesteund in jouw proces, hoe moeilijk het soms ook is. Je voelt geen behoefte meer om te vluchten of het op te geven. Je bent meer bewust in het hier en nu.


Spiritueel:

Vetiver is een heel bruikbare olie voor iedereen die in nauwer contact moet gebracht worden met de aarde, zodat zijn energie gegrond en gecenterd wordt. De olie heeft ook een hele speciale band met het chakra-stelsel, zowel in het algemeen als op specifieke punten. In het algemeen gezien heeft vetiver een evenwichtscheppend effect op het chakra-stelsel Op de wortelchakra heeft vetiver een kalmerende en aardende werking, dus geen opwekkende. Haar belangrijkste toepassing vindt vetiver echter misschien wel op de zonnevlecht. Aangebracht op de zonnevlecht voorkomt deze olie dat iemand te veel ellende van anderen opneemt en op die manier een soort 'energetische spons' wordt. Het evenwichtscheppende karakter van de olie herinnert ons eraan dat heelheid zowel ons lichamelijke als ons spirituele zelf omvat.