Myrrh

Verkoopprijs € 88,67

Prijs met Account € 66,50


Bestellen via

info@mikor-oil.nl

Myrrh - Mirre


Werkingen, fysiek:

Desinfecterend, samentrekkend, helend, ontstekingremmend, schimmeldodend, slijmoplossend, baarmoederversterkend, maagversterkend, menstruatie opwekkend.


Specifieke therapeutische werking:

Aambeien, bleekzucht, catarre, diarree, gebrek aan eetlust, ettering van de tandkassen, ontsteking van de mond, tandvleesontsteking (in tandpasta’s en mondwaters), longziekten (hoest, bronchitis), uitblijven van menstruatie, slechte spijsvertering, gezwollen lever, tuberculose, winderigheid, witte vloed, wonden (gesprenkeld op een gaasje).

Myrrh geeft ondersteuning bij een schrale/ gebarsten huid, verstopping, dysenterie, tandvleesaandoeningen, ziekte van Hashimoto, hepatitis, te snel werkende schildklier, infecties, levercirrose, huidzweren, striae, maagzweren (ook in de twaalfvingerige darm), lekkende wonden en kanker.

Deze essentiële olie kan ook helpen voor meer eetlust, astma, voetschimmel, candida, catarre (slijm), hoest, eczeem, spijsvertering, dyspepsie (verminderde spijsvertering), winderigheid (gas), schimmel infectie, tandvleesontsteking, aambeien, zweertjes in de mond, ontzwellen van de prostaatklier, ringworm, keelpijn, ontstoken huid, wondjes en rimpels.


Werkingen, huid/haren:

Bij zweren en in de mond.


Werkingen, geestelijk/psychisch:

Mirre opent de deur naar het geestelijke. Als er blokkades in de moeder-kind band zijn ontstaan, zal Myrrh een krachtige ondersteuning zijn. De scheiding tussen moeder en kind (op welke manier dan ook) zal worden geheeld, maar ook zal de band met de natuur (Moeder Aarde) hersteld worden. De energie van Myrrh is als de warmte en verzorging van een liefdevol moeder voor haar kind en zal gevoelens van veiligheid en geborgenheid geven. De pijn van het gemis (van verbinding) met betrekking tot geboortetrauma, adoptie, slechte voeding/verzorging, verlatenheid en andere nare ervaringen van de jeugd, zullen worden verzacht. Als de moeder-kind band verstoort is, zal het vertrouwen (in anderen en in het leven) sterk verminderen, omdat gevoelens van angst en onveiligheid overheersen. Myrrh helpt met het gevoel van vertrouwen te herstellen. De zekerheid van de ‘goedheid’ van het leven, zal weer terugkomen en je zal je meer thuis voelen op deze Aarde.


Geurmeditatie:

Laat je ziel vleugels krijgen.


Toepassing:

  • Mirre kan in zuivere vorm worden toegepast (zonder verdunning) als het op de huid wordt aangebracht.
  • Breng direct aan op de plek waar nodig is of op de reflex punten. (Pols, nek, slapen en voetzool.)
  • Je kunt het ook in een diffuser (koude vernevelaar) gebruiken, 3-5 druppels in water
  • Inhaleer de geur direct door een druppel op je hand te doen en je hand als een kommetje bij je neus te houden.
  • Of innemen door 1–2 druppels onder de tong, in een glas rijstmelk of amandelmelk of neem in de vorm van capsules.


Chakra:

Basischakra: energie-opwekkend als de basischakra is uitgeput.

Keelchakra (centrum van expressie): helpt de mens die uit angst of bij gebrek aan zelfvertrouwen zelden of nooit zijn mond open doet.


Spiritueel:

Van mirre wordt aangenomen dat ze de spiritualiteit bevordert en versterkt. Gebruik mirre als hulp bij je meditaties en voordat je aan een genezingssessie begint. Ze kan rechtstreeks worden ingeademd of verdampt worden in een aromalampje. Mirre is diep roodbruin van kleur en heeft een verwarmende en stimulerende uitwerking op het fysieke lichaam ; ze kan zo nodig worden gebruikt voor versterking van de wortelchakra. Mirre is van grote waarde voor mensen die het gevoel hebben dat ze emotioneel of spiritueel zijn vastgelopen en die weer verder willen met hun leven.