Melissa

Verkoopprijs € 216,33

Prijs met Account € 162,25


Bestellen via

info@mikor-oil.nl

Melissa


Werkingen, fysiek:

Antiviraal, goed voor het hart, aansterkend, darmgasverdrijvend, fysieke en intellectuele stimulans, krampopheffend, spijsverteringbevorderend, werkzaam op de lever, maagversterkend, galafscheidingbevorderend, bloeddrukverlagend, brengt evenwicht in de hormoonhuishouding.


Specifieke therapeutische werking:

Allergieën, astma, herpes, schildklierziekten, winderigheid, instabiele bloedsomloop, hartklachten, hoofdpijnen, menstruatiestoornissen, overgangsproblemen, weergevoeligheid, lever- en galziekten, kwetsuren, kneuzingen, bloeduitstortingen, insektesteken, melkknobbels, braken, duizeligheid, slapeloosheid, schele hoofdpijn.


Werking emotioneel:

Melancholie, depressie, paniekerigheid en hysterie, nerveuze spanningen, stress, ergernis, woede en verdriet. Slaapstoornissen: nachtmerries en ‘s nachts wakker worden. Melisse is zenuwkalmerend en -versterkend, laat het leven beminnen.


Werkingen, huid/haren:

Bij een vette, onzuivere huid. Eczeem. Haar: vet haar en roos.


Mengt zich goed met:

Roos, neroli, geranium, lavendel, mirte.


Psychologisch geurtype:

Met melissetype zit een beetje met zichzelf in de knoop. Het is een olie die vooral geschikt is voor de vrouw en haar problemen. Zij kan haar vrouw-zijn niet altijd even goed aan en heeft er vaak een verwarde kijk op. In plaats van tevreden te zijn met haar vrouwelijkheid en gevoeligheid, reageert zij overgevoelig op situaties waarin logica of verstand gebruikt moeten worden. Vaak weigert zij de waarheid onder ogen te zien en ontvlucht zij de werkelijkheid door te gaan dagdromen. Wanneer zij leert tevreden te zijn met zichzelf en haar lichaam, kan zij heel gelukkig worden.


Geurmeditatie:

Hou van je lichaam, hou van jezelf. Leer de goddelijke schepping met hart en ziel beminnen. Sta stil bij het wonder van het leven.


Chakra:

Hartchakra. Groot helend vermogen bij verdriet en scheiding. Brengt de energiestroom tussen zonnevlecht- en hartchakra op gang.


Spiritueel:

Ze staat van oudsher bekend om haar vermogen troost te brengen aan mensen die een rouwproces doormaken. Melisse kan ook troost bieden aan mensen die weten dat ze stervende zijn, en aan hun vrienden en bloedverwanten. Het lijkt wel of de frisse, zoete geur als de dood dichterbij komt, vrees en spijt verdrijft en daar aanvaarding en begrip voor in de plaats stelt. Gebruikt in een aromalampje of een verstuiver schept deze olie in de sterfkamer een sfeer van spiritueel één zijn, waardoor de naderende fysieke scheiding gemakkelijker kan worden geaccepteerd. Melisse heeft een affiniteit met zowel de zonnevlechtchakra als de hartchakra (de Zweedse naam ervoor beteknt vreugde van het hart), wat ons helpt onze eigen wil te richten naar de goddelijke wil en onze gevoelens van liefde van het individuele en persoonlijke niveau te laten uitgroeien tot de volledige aanvaarding van een onvoorwaardelijke liefde.

De sfeer van spiritueel één zijn waarover hiervoor werd gesproken, maakt melisse ook heel geschikt voor groepsmeditaties, in het bijzonder als de energie van de groep op een gemeenschappelijk doel moet worden gericht