Marjoram

Verkoopprijs € 25,67

Prijs met Account € 19,25


Bestellen via

info@mikor-oil.nl

Marjoram - Marjolein


Werkingen, fysiek:

Antiseptisch, bloeddrukverlagend, galdrijvend, eetlustopwekkend, versterkend, kalmerend, geslachtsdrift verminderend, hartsterkend, helend, krampstillend, laxerend, maagverwarmend, menstruatie opwekkend, pijnstillend, slijmoplossend, spijsverteringbevorderend, winddrijvend.


Specifieke therapeutische werking:

Artritis, astma, hooikoorts, onrustige slaap, te hoge bloeddruk, constipatie, overprikkeling van de geslachtszenuwen, hoofdpijn, koliek, moeilijke menstruatie, migraine, slechte spijsvertering, verkoudheid, witte vloed. Hoofdpijn, slapeloosheid, nerveuze spanning, tic, zenuwzwakte.


Werkingen, geestelijk/psychisch:

Kalmerend en zenuwsterkend, verwarmt het hart. Marjolein is een anti-afrodisiacum.


Mengt zich goed met:

Bergamot, lavendel, ho-blad.


Psychologisch geurtype:

Het marjoleintype heeft vaak moeten leven in een ruzieachtige, gespannen sfeer. Een kind voelt zich vaak schuldig als er ruzie is in het gezin, ook al heeft het zelf totaal geen schuld. Het voelt zich ook machteloos en verloren in de strijd die zich rond hem afspeelt. In het latere leven zal deze persoonlijkheid zich snel geïrriteerd voelen of zenuwachtig zijn in een omgeving die hij niet goed kent of begrijpt. Dit type zal door gebrek aan aandacht, gezelligheid en liefde verlangen naar tederheid en koestering. Hij moet zich bevrijden van het verleden en zijn hart openstellen voor de vriendelijke invloed van anderen. Het marjoleintype zal blij gemaakt kunnen worden met een huisdier. Dieren, anders dan mensen, geven hun liefde en vriendschap zonder er iets voor terug te vragen!


Geurmeditatie:

Mediteer bij groene weiden, concentreer je op de verwarmende stralen van het Goddelijk zonlicht en laad je op met deze kracht.


Spiritueel:

Marjolein wordt geassocieerd met leven zonder partner en kan van groot nut zijn voor iedereen die een celibatair leven leidt - hetzij vrijwillig, hetzij gedwongen. Het vermindert het fysieke verlangen.


Op het emotionele vlak heeft marjolein een troostend en verwarmend effect waar eenzaamheid en verdriet door verzacht worden, wat natuurlijk van grote waarde is als een geliefde partner is gestorven.