Cypress

Verkoopprijs € 21,67

Prijs met Account € 16,25


Bestellen viainfo@mikor-oil.nl

Cypress


Bevordert vitaliteit en energie


Werkingen, fysiek:

Antiseptisch, deodoriserend, krampstillend, reguleert het vrouwelijk hormoonsysteem, samentrekkend, slijmoplossend, vaatvernauwend.


Specifieke therapeutische werking:

Aambeien, zwak bindweefsel, bloedingen, diarree, zweetvoeten, eierstokcysten, hoesten met kramp en slijm, kinkhoest, te sterke menstruatie, overgangsproblemen, spataderen, tandvleesbloedingen. Acne, overmatig transpireren, vette huid. Haar: geeft het haar glans, tegen vet haar en roos.


Werkingen, huid/haren:

Antiseptisch, desodoriserend, samentrekkend.


Mengt zich goed met:

Bergamot, citroen, jeneverbes, lavendel, lemmetje, scharlei, sinaasappel, venkel, zee-den.


Werkingen, geestelijk/psychisch:

Structurerend.verstrooidheid, 'psychische' ontworteling, na een emotionele of mentale strijd.


Psychologisch geurtype:

Het cyprestype lijdt vaak aan een groot verdriet of geheim dat verborgen zit achter een hard en uitdrukkingsloos masker. Het is iemand die niet zo gauw leed of onrecht vergeet en vergeeft. Hierdoor treedt hij de mensen niet onbevangen tegemoet. Vanaf een afstand bekijkt hij anderen met wantrouwen. Zijn wrokkige kijk op de wereld komt meestal door gevoelens van onzekerheid en zich onbemind voelen. In plaats van bij zijn negatieve ervaringen uit het verleden te blijven stilstaan, zal hij ze moeten gaan zien als een les voor geestelijke groei. Eigen en andermans fouten zal hij moeten gaan vergeven, zodat hij het ‘nu’ ontspannen tegemoet kan treden.


Geurmeditatie:

Vergeven is ontwaken uit een boze droom, breken met woelige gedachtenslierten.

Als we met moed en liefde afscheid nemen van het verleden ligt het leven voor ons klaar.


Spiritueel:

Cipresolie is een goed middel bij grote veranderingen in ons leven, Cipres is ook werkzaam bij de pijnlijke overgangsperioden in het leven, zoals de dood van iemand van wie je houdt of het einde van een relatie. Het woord 'sempervirens' in de Latijnse naam van de plant betekent eeuwig levend en verwijst daarmee naar het altijd groen blijvende blad van de boom ; we kunnen daar echter ook een verwijzing in zien naar het leven na de dood. Zowel bij de Grieken als bij de Romeinen was deze boom dan ook gewijd aan de goden van de onderwereld en het hiernamaals. Al duizenden jaren lang worden er op kerkhoven cipressen geplant, misschien om ons te herinneren aan het eeuwige van het het leven. De essentiële olie kan ons troost en kracht geven in het uur van de dood, op dezelfde manier als melisse-olie.