Spearmint

Spearmint


Kruizemunt ook wel groene munt of aarmunt genoemd, wordt al eeuwen gebruikt vanwege zijn positieve eigenschappen voor de spijsvertering. Het zoete en verfrissende aroma is opwekkend en werkt zuiverend en het is ideaal om een gevoel van focus en positieve stemming te creëren.


Werking fysiek:

Kruizemunt essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; acne, dermatitis, verstopte huid, astma, bronchitis, catarre, sinusitis, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, opgeblazen gevoel, galkolieken, griep, koorts, verkoudheid, nervositeit, vermoeidheid, spanningen. Kruizemunt stimuleert de stofwisseling, versterkt de seksuele potentie en is een goed zenuwsterkend middel.

Let op: alle Muntsoorten verminderen de melkafscheiding bij borstvoeding en beïnvloeden de werking van homeopatische geneesmiddelen negatief.


Mengt zich goed met:

Kruizemuntolie kan goed gecombineerd worden met Lavendel, Marjolein, Rozemarijn, Eucalyptus, Citroen en andere Muntsoorten.


Toepassingen:

  • bij slechte adem; 1 druppel Kruizemunt op een tandenborstel doen en 2 maal per dag poetsen.
  • bij hoofdpijn, migraine; 2 druppels Kruizemunt op de slapen wrijven.
  • bij neuralgieën; enige druppels op de pijnlijke plaatsen smeren of 6-10 druppels Kruizemunt mengen in een eetlepel basis olie en met dit mengsel de pijnlijke plekken heel licht masseren.
  • verdampen; 10 druppels Kruizemunt in het saunawater zorgen voor een frisse atmosfeer. Attentie etherische oliën nooit zonder water over de hete stenen schenken, ze zijn brandbaar !
  • bij muggenoverlast; voor het slapen 2 tot 3 druppels Kruizemunt op het kussen sprenkelen
  • verdampen; 8 druppels Kruizemunt in de aromalamp verminderen nervositeit en spanningen.

Verkoopprijs € 46,00

Prijs met Account € 34,50


Bestellen via

info@mikor-oil.nl