Lavendel

Verkoopprijs € 31,00

Prijs met Account € 23,25


Touch Roll-on

(gemengd met basisolie)

Verkoopprijs € 21,67

Prijs met Account € 16,25


Bestellen via

info@mikor-oil.nl

Lavender - Lavendel


Kalmerend en ontspannend, vermindert oneffenheden van de huid, rustgevende slaap, verzacht huidirritaties. Bij twijfel welke olie te gebruiken; gebruik lavender.


Werkingen, fysiek:

Allergieën, verlies van eetlust, hartritme stoornissen, atherosclerose,m beten en steken, steenpuisten, blaren, werkt verzachtend op gespannen borsten, bij kanker en waterpokken, luieruitslag, urineafdrijvend, ideaal bij brandwonden, hooikoorts, menopauze, droge lippen, giardia, gas winderigheid, droog of broos haar, slapeloosheid, jeuk, jetlag, liesbreuk, krentenbaard, hyperactiviteit, huiduitslag, hartaanval, beroerte, litteknherstellend, bij zonnebrand, spruw, teken, zweren, open been, duizeligheid, worden, verwondingen en rimpels.


Specifieke therapeutische werking:

  • Kan in zuivere vorm worden toegepast. Breng direct op de plek aan of op de reflexpunten
  • Verstuif of inhaleer de geur
  • Breng 1-2 druppels onder de tong aan ( bv bij hooikoorts)
  • Druppel puur op een brandwond
  • Groeipijn bij kinderen: masseren met een (maximaal) 4%-verdunning in een basisolie.

Let op: niet innemen met jodium- en ijzer bevattende medicamenten!


Mengt zich goed met:

De meeste oliën, vooral citrusolien, clary sage en geranium.


Werking emotioneel:

Verwerken van misbruik, kalmeert opwinding en angst. Helpt bij postnatale depressie, stemmingswisselingen, menopauze, mentale stress. Stimuleert het parasympathisch zenuwstelsel, post-partumperiode, werkt rustgevend en kalmerend. Bij spanning en terug getrokkenheid. Beschermt tegen negativiteit, stress, prikkelbaarheid, extreme stemmingen, melancholie, depressie. Lavendel brengt evenwicht en ontspanning. Schenkt liefde en tederheid.


Psychologisch geurtype:

Het lavendeltype draagt een groot emotioneel probleem met zich mee, dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van zijn ouders die grote verwachtingen van hem hadden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geteisterd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft problemen om een verbinding aan te gaan met zichzelf en daardoor ook met anderen. Deze levenshouding zal zich dan ook voortzetten bij andere, emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Dit type moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen Ik te leren kennen.


Chakra:

lavendel harmonieert met de kroonchakra.


Geurmeditatie:

Niets moet, niets hoeft dan alleen maar jezelf zijn. Spiritueel In de traditionele aromatherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige olie die er is Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwichtscheppend. De evenwicht-scheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra's met elkaar in evenwicht brengt. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra's en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect. Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren.

De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra. Mensen die in trance-toestand als medium fungeren, zullen merken dat zij door deze olie een diepere trance kunnen bereiken. Een andere evenwichtscheppende/harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Lavendel is ook een van de olieën die kunnen worden verdampt of verstoven om een huis of een kamer te zuiveren van negatieve energieën.