BLOGS

Hoofdpijn, Migraine en essentiële oliën


Hoofdpijn is de meest voorkomende soort pijn.
Naar schatting heeft zo’n 90-95% van de mensen weleens last van hoofdpijn. Verschillende oorzaken spelen een rol: stress en spanning, slecht zien, roken, griep en verkoudheid, vermoeidheid, vochtgebrek of een verkeerde houding. Welk middel voor de ene hoofdpijn werkt, hoeft voor de andere hoofdpijn niet te werken.

Naast “gewone” hoofdpijn hebben honderdduizenden mensen in Nederland last van migraine, vooral vrouwen lijken hier last van te hebben. Migraine is een bonkende pijn aan één kant van je hoofd. Ook kun je gevoelig zijn voor licht of geluid. De precieze oorzaak migraine is nog niet bekend, wel kunnen factoren als stress, menstruatie, weersveranderingen en voeding een rol spelen.


Lees meer....

Blog  Terrashield -

Afweren van insecten


TerraShield® is een natuurlijk, super geconcentreerd insectenwerend middel, Een primaire functie van de essentiële oliën in planten is hen te beschermen tegen insecten en andere roofdieren.


In tegenstelling tot andere producten die synthetische en giftige chemicaliën bevatten, is TerraShield een natuurlijke aanpak van het beheerst blootstellen aan bijtende insecten. TerraShield werkt ca 6 uur, en de frisse licht citrusachtige geur is heerlijk stimulerend en het kan veilig gebruikt worden door iedereen in de familie.


Lees meer....

Hooikoorts

hoe kom je er vanaf


Ik heb voor jou de oplossing? Ik maak een frisse combinatie van essentiële oliën. Ik gebruik als basisolie Olijfolie, 4 druppels Lavendel-olie, 4 druppels, Citroen-olie en 4 druppels Pepermunt-olie.


Lees meer....

Blog

Boek Modern Essentials


Het Nederlandse boek Modern Essentials:

met onder andere de geschiedenis van etherische oliën, hoe deze oliën gewonnen en gemaakt worden, hun toepassingswijze, wetenschappelijke onderbouwing en receptuur voor allerlei mentale en fysieke kwalen betreft.


Lees meer....


E-BOOK

On Guard – The Immuun Booster!


Download hier het mini E-book en kom alles te weten over de fantastische samengestelde olie On Guard.


Blog

HOT OILS

Je hebt misschien weleens gehoord van de "hot" oliën.  Maar de term "hete" olie komt uit de sensatie die zij geven als topisch gebruikt.

Deze "hete" oliën kunnen een branderig gevoel geven bij het gebruik op de (gevoelige) huid, of een pittige branderig gevoel bij inwendig gebruik.

Dit zijn de oliën die we altijd "verdund" dienen te gebruiken.

De "hete" oliën waar we het over hebben zijn:


  • Cassia
  • Kaneel schors
  • Kruidnagel
  • Oregano
  • Tijm


Lees meer....


Blog  Hoe en Waar smeer ik de oliën?


Een van de beste manieren om etherische oliën toe te passen, was door ze op de buik óf de onderkant van de voeten aan te brengen?!

De onderkant van onze voeten heeft grote poriën, zodat de essentiële oliemoleculen snel geabsorbeerd kunnen worden.

Hoewel essentiële olie overal kunt smeren, geloof ik dat de onderkant van je voeten vooral nuttig is om ze sneller in je bloedbaan te krijgen!


Lees meer....

Citroen, wat kun je er mee doen?


Tips over het gebruik en toepassingen van Citroen essentiële (Lemon-olie):
Zoveel dingen die je kan doen met citroen … in dit blog ontdek je de vele talenten van de citroen. Het is makkelijk inzetbaar voor vanalles. Het is een goedkoop alternatief voor traditionele middeltjes. Een gewone citroen? Je kan gewoon citroenen gebruiken, maar veel makkelijker en handiger is om meteen de Essentiële Olie van Lemon te gebruiken.

Lees meer....