Hoe en Waar smeer ik mijn oliën

Blog Hoe en Waar smeer ik mijn oliën?Toen ik voor het eerst essentiële oliën gebruikte, voelde ik me een beetje verdwaald.

Ik wist niet precies hoe ik ze moest gebruiken, dus deed ik wat onderzoek en was verrast over wat ik ontdekte.

Waarom zou ik essentiële oliën op mijn voeten smeren?

Een van de beste manieren om etherische oliën toe te passen, was door ze op de buik óf de onderkant van de voeten aan te brengen?!

De onderkant van onze voeten heeft grote poriën, zodat de essentiële oliemoleculen snel geabsorbeerd kunnen worden.

Hoewel essentiële olie overal kunt smeren, geloof ik dat de onderkant van je voeten vooral nuttig is om ze sneller in je bloedbaan te krijgen!


Andere snel absorberende gebieden omvatten achter het oor en op de polsen. Het duurt ongeveer 20 seconde voor de olie is opgenomen.

Ik ben dol op de geur van de meeste essentiële oliën, maar laten we eerlijk zijn, er zijn erbij die ervoor zorgen dat ik naar pizza ruik...

Oregano's bijvoorbeeld. De olie heeft veel voordelen.  Zijn antibacteriële, schimmelwerende, antiparasitaire en antiseptische eigenschappen zijn geweldig. Je voeten worden er ook lekker zacht van.


Het gebruik van etherische oliën op voeten is ook zeer geschikt voor jonge kinderen en mensen met een gevoelige huid.

De zolen van onze voeten hebben een dikke, duurzame huid en de essentiële olie heeft minder risico op gevoeligheid. Het is nog steeds aan te raden om te verdunnen. Door te verdunnen gaan de oliën niet alleen verder maar kunnen ze ook sneller absorberen.


Wat is Voet Reflexologie?

Ooit gehoord van Reflexologie? Reflexologie omvat het uitoefenen van druk op de voeten en handen met specifieke duim-, vinger- en handtechnieken. Het is gebaseerd op zones en reflexgebieden die een beeld van het lichaam op de voeten en handen weerspiegelen.

Er wordt gedacht dat reflexologie een fysieke verandering in het lichaam teweegbrengt.

Dus, de onderkant van onze voeten vertegenwoordigt ons hele lichaam; geen wonder dat het wordt aanbevolen dat we etherische oliën op voeten aanbrengen. Combineer reflexologie met etherische olie-applicatie en je krijgt nog meer voordelen!


Ik adviseer ten zeerste voor het slapen gaan elke avond je essentiële oliën aanbrengt met een ontspannende voetmassage,

je voeten verdienen het, want je loopt er iedere dag op!

Dus verwen je voeten lekker elke avond met lavendel, of cederhout voor een goede nachtrust.

Of pak zoals ik elke avond de oregano voor lekkere zachte voeten!